LMC Architects
NEWSLETTER

Here we share our ideas

Vondelkade Extension

A contemporary home designed for a young couple was originally a 3bhk which was converted into a 2bhk to accommodate a larger informal space. Our aim was to forge a space which is elegant, yet casual and comfortable

READ MORE

Glider Villa

CLIENT : NA LOCATION : Alibaug, Mumbai YEAR : 2013 AREA : 6,250 Sq.Ft PROJECT TYPE : Architecture CATEGORY :

READ MORE

Zipline

A contemporary home designed for a young couple was originally a 3bhk which was converted into a 2bhk to accommodate a larger informal space. Our aim was to forge a space which is elegant, yet casual and comfortable

READ MORE

House by the lake

CLIENT : NA LOCATION : Netherland YEAR : 2022 AREA : 4850 Sq.Ft (A) / 1,500 Sq.Ft (I) PROJECT TYPE

READ MORE

Coonoor, Holiday Villa

CLIENT : Lakshmi & Kumar Narayanan LOCATION : Coonoor, Tamil Nadu YEAR : On-going AREA : 10,000 Sqft PROJECT TYPE

READ MORE

Oost 137 Residence

The family living on the first two floors of this north-facing townhouse wanted a lot more daylight and a little more space for their home. By creating a new double-height glass addition spanning from ground to first floor and extending 1.5 m into the garden, we provided a ground-floor garden room, a large dining & kitchen area, an internal connection to the garden, an abundance of natural light, and even some direct sunlight. The roof of the extension is also of glass and caps this classic indoor winter garden. At ground level there are stairs leading from the greenhouse into the garden. This modest expansion more than doubled the value of the property.

READ MORE

Euro Campus

Old school new building! With the need for expansion, LFIM decided to move to a bigger space with better facilities. As the first ones to get in the space, Architectural consultancy was also a part of design process. All the entries, play areas, including some of the façade features, like the double height cut-out overlooking kid’s play area underneath, were proposed by us. Coordinating outside with the inside and bringing in the atmosphere of a school was one of the base thought behind all the design decisions.

READ MORE

Tata Hockey Academy

CLIENT : Tata Steel pvt ltd LOCATION : Jamshedpur, Jharkand YEAR : 2018 AREA : 50,000 Sq.Ft / 4645 Sq.m

READ MORE

Club House

CLIENT : Tata Housing LOCATION : Bangalore YEAR : 2017 AREA : 25,000 Sq. Ft / 2350 Sq. M PROJECT

READ MORE

House Boat

CLIENT : J. Berings LOCATION : Amsterdam YEAR : 2020 AREA : 1000 Sqft. PROJECT TYPE : Architecture CATEGORY :

READ MORE