LMC Architects

Coonoor, Holiday Villa

Designed to be a holiday and weekend retreat for family and friends, the Coonoor Villa situates among the lush green tea gardens of the Nilgiri Hills, Tamil Nadu. The architecture integrates with the surrounding landscape through a sculpted approach with a grey, beige, and wood palette inside out, designed across two levels, with a play of volumes using stone, glass, and wood. The overall design explores spatial experience through simplicity and light. The villa incorporates a climate-sensitive design with sloping roofs, and large overhangs tied down with wooden columns that combat the heavy monsoon.
CLIENT

Lakshmi & Kumar Narayanan

LOCATION

Coonoor, Tamil Nadu

YEAR

On-going

AREA

10,000 Sqft

PROJECT TYPE

Architecture

CATEGORY

Residential

  • CLIENT : Lakshmi & Kumar Narayanan
  • LOCATION : Coonoor, Tamil Nadu
  • YEAR : On-going
  • AREA : 10,000 Sqft
  • PROJECT TYPE : Architecture
  • CATEGORY : Residential
  • PROJECT TYPE A :
  • CATEGORY A :
  • PROJECT TYPE I :
  • CATEGORY I :

Related Projects